Amazon Prime kommer til Danmark

Så skete det omsider: Amazon udruller sin prime tjeneste til 200 lande, og Danmark er med!

Fra december 2016 kan du få Amazon Prime i Danmark, og hvad betyder det så for dig som Kindle-ejer? Hmm..

Amazon Prime er bedst kendt for sin streaming-tjeneste, der i stil med Netflix og ViaPlay tilbyder et væld af serier og film til en årlig pris på ca. 100 USD eller 69 EUR eller forventet ca. samme pris i Danmark som et Netflix eller Viaplay abonnement. Primes streamingtjeneste forventes at blive udrullet i Danmark som en del af en dansk Prime aftale.

Amazon Prime abonnementspriser

Prime er i USA desuden kendt for den gratis levering (2 dage) på alle ordrer bestilt gennem Amazon. Det er ret attraktivt, men om det bliver muligt at bestille varer fra fx Amazons tyske eller engelske varehus til gratis levering i Danmark er nok tvivlsomt. Men mon ikke Amazon er ret langt i overvejelserne om etablering af nordisk lagerfacilitet?? Der har gået rygter om en stor serverinstallation i Danmark, men måske er der mere under opsejling..??

Med Prime følger også streaming af omkring to millioner musiknumre, så det kan betragtes som et mini Spotify. Musikken kan desuden gemmes offline. Det er også muligt at tilkøbe adgang til Amazon Music Unlimited, der er mere sammenlignelig med Spotify – Prime medlemsskab giver rabat på denne tjeneste.

Med prime kan du opbevare fotos (ubegrænset lagerplads) og en mindre mængde (5 GB) dokumenter og andre filer. Du får desuden adgang til de særlige tids- og antalbegrænsede tilbud, Amazon er kendt for at køre, lidt før ordinære kunder.

Af Kindle-relaterede tilbud får du med Prime (i den eksisterende USA-version)

  • ‘Kindle Owners’ Lending Library’, der tillader ‘lån’ af en bog per måned. Udvalget er dog lidt begrænset.
  • ‘Kindle First’ der giver din en gratis nyudgivet bog blandt seks forskellige at vælge mellem.
  • Prime Reading, der giver dig mulighed for at låne rigtig mange forskellige bøger, singles og magasiner. Læs betingelserne for yderligere information.
  • ‘Audible Channels’, der giver adgang til et væld af lydbøger, og normalt faktureres med USD 60 årligt.

Det er i skrivende stund usikkert, hvilke elementer det danske Amazon Prime tilbud kommer til at indeholde, men det turde være sikkert, at Amazon ønsker at være globalt tilstede, og at Amazons e-bøger og Kindle e-reader fortsat er noget, der storsatses på.

Læs mere om Amazon Prime – forbehold: Vent med at bestille til Prime er officielt udrullet i Danmark, ellers får du muligvis ikke fuldt udbytte af indholdet!