Google Play bøger

Google Play bøger

google-play-boeger-1Dagens store nyhed er, at Google Play i Danmark nu har åbnet for bogsektionen, så man også kan læse, organisere  og bestille e-bøger gennem Google Play og læse på Android-enheden, iPad, iPhone eller iPod, i webbrowseren eller på fx en af Sony e-readers.

App’en får lidt blandede anmeldelser – læs mere om den her, hvor den også kan downloades

 

  • Wtf Jeg SKAL tilføje kreditkort/betalingskort for at KØBE EN GRATIS BOG.
  • wtf ! så kom det ENDELIG. Men kunne Google så …for ind i hakkedrengens bagdel ikke have klaret at man også kunne KØBE bøgerne, så vi ikke IGEN sidder med en app,der ender med at blive fjernet…glemt…og man derefter fiser ud og købe andre steder og opgiver google på forhånd… ændr dog navnet imens til “beta bøger..kun gratis versioner i dit fucking land,mens resten af verden griner sig flade”
  • Say what!? Så blev det lige pludselig brugbart i Danmark. Og det virker faktisk ret godt. Nemt at købe nye bøger, nemt og gratis at uploade ens eksisterende bøger til online-bibliotek, og fuldt ud automatisk synkronisering imellem alle ens enheder. Aldiko er lige blevet overhalet indenom der
  • Mega fedt Rigtig mange danske bøger. Endelig en billig bogbutik på min telefon og tablet. Bedre end Amazon Kindle fordi der er mange danske bøger. Nemt og ligetil at bruge. Husk at opret Google wallet for at det er Max nemt at købe bøger 🙂

Understøttede enheder

Google Play Bøger kan anvendes på Android-enheder, iPad, iPhone, og de fleste e-readere. En vigtig undtagelse er Amazon Kindle. Dermed er fronten mellem Google og Amazon trukket endnu skarpere op – det bliver spændende at se, hvilken af de to mastodonter, der ender med at trække sig sejrrigt ud af kampen, eller om der kommer en tredje spiller på banen!

Læs mere om understøttede enheder

Administration af e-bøger

Servicevilkår

Grænseflade / funktioner

App’en har en minimalistisk brugerflade. På hjemmesiden kan du se alle bøgerne i dit bibliotek. Du kan arrangere listen for at se alle bøger, gratis bøger, købte bøger eller gratis download (kapitler), og selvfølgelig søge efter bøger.

Det er nemt at finde bøger i Play Store, hvor de er nydeligt kategoriseret. Kategorierne er velkendte og omfatter fx biografier & erindringer, Business & økonomi, børnebøger, madlavning, historie, teknik  mm. Hvis du klikker på en kategori, vises anbefalede og nye titler. Som vanligt på Google Play vises også anbefalede, top sælgenede og top gratis bøger. Og endelig er der en “Recommended” sektion baseret på din historik.

google-play-boeger-2

Når du klikker på en bogtitel vises flere detaljer om bogen, anmeldelser og karakterer. Der vises også andre titler af samme forfatter. Hvis det er en gratis bog, kan du klikke på “Åbn” og bogen vil blive tilføjet til dit bibliotek. Klik på “Blå pin” ikonet i biblioteket og bogen vil blive hentet til offline læsning. Bemærk dog, at selvom en bog er gratis, vil det normalt være nødvendigt at vælge betalingsform for at bekræfte dit hjemland.

Når det kommer til læseoplevelsen skuffer programmet ikke. Det har alle de nødvendige funktioner. Du kan tilpasse skriftstørrelse, skrifttype og endda justering. Der er flere temaer at vælge mellem fx dag-optimeret, nat-optimeret og traditionel. Du kan navigere ved tryk forskellige steder på skærmen.
UdvalgGoogle Play app’en har også en søgefunktion – hvis du støder på et ord, du ønsker at kende betydningen af, eller oversætte kan du trykke et langt tryk på det. Herefter vises en menu, hvor du kan vælge mellem disse muligheder.

Google Play Bøger lanceres fra begyndelsen med et righoldigt udvalg af bøger og også mange danske. App’en har også synkronisering på tværst af devices, så du kan fortsætte læsningen på den nye enhed, hvor du slap med den gamle.

Anmeldelser

PC Advisor i UK giver App’en 4 af 5 stjerner med følgende kommentar: “Google Play Books is as slick and user-friendly an e-reading app as you are likely to find. It works well and looks good. Whether that means you’d rather give Google your money than Amazon is a different point, but choice is good and for Android users Google Play Books certainly offers that.”