Kindle eller tablet?

Kindle eller tablet?

De dedikerede e-readere er under pres fra det stigende antal tablets anført af iPad, iPad Mini, Nexus 7, Galaxy og hvad de nu ellers hedder, der alle tilbyder et utal af underholdningsmuligheder foruden mulighedne for at læse både e-bøger, magasiner, hjemmesider, mails og så videre.
Hvorfor vælge en e-bogslæser fremfor en tablet, eller omvendt? Her er nogle få bud.

E-ink teknologi
her er en lille video fra E-Ink, der med humor forsøger at forklare, hvorfor E-ink teknologien kendt fra mange e-bogslæsere er at foretrække fremfor skærmen på almindelige tablets.

Her er en video reklame fra Amazon

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bqKCnmy_Jog

Pris
Cnet.com har netop udvalgt den almindelige Kindle som bedste julegave-gadget-køb i kateogiren under 100 USD. Som dansker kan denne Kindle købes hos Amazon.com for 89 USD eksklusiv forsendelse, moms (opkræves direkte ved Amazon) og toldgebyr på ca. 160,-. Samlet pris ca. 900,-.

Positiv: Den billigste kindle er kompakt, letvægt og meget billig. Skærmen er krystalskarp og der er Wi-Fi. Du får umiddelbart adgang til et kæmpe udvalg af (engelsksprogede) bøger, blade, tidsskrifter og aviser. Batterilevetiden tælles i uger!

Negativt: Der er ikke trykfølsom og baggrundsbelyst skærm som på dyrere modeller. Alt tilbehør koster ekstra.

Læs cnet.com’s fulde anmeldelse.

Vægt

Har du planer om at læse meget på din nye elektroniske enhed bør du vælge en dedikeret e-bogslæser som fx Kindle eller Nook, da disse er lettere end tablets. Ligger du på sofaen eller i sengen og læser, betyder selv hundrede grams forskel i længden nok til, at e-readeren er at foretrække fremfor tabletten.

Bruger du omvendt din ‘device’ til underholdning herunder læsning af aviser, magasiner, fagbøger, rejsebøger med mere, kan tabletten give dig mere glæde.

Fokus

Ønsker du en uforstyrret læseoplevelse bør du vælge en dedikeret ebogslæser. Her bliver du ikke fristet til lige at tjekke mail, følge med på twitter eller Google+, men kan fordybe dig i bogen. For resten r det at læse en bog en helt ny oplevelse med en e-reader, fordi du nu kan tilføje noter, sætte bogmærker, søge på kryds og tværs og i det hele taget anvende bogen meget mere studieagtigt end du normalt vil tillade dig uanset om bogen er din ejendom eller lånt på biblioteket eller af en ven!

Kindle 5 år fødselsdag infografik

Source: VoucherCodes.co.uk