Kindle Paper White – nye indtryk

Amazon Kindle


Amazon KindleAmazon Kindle PaperWhite er som bekendt det seneste skud på stammen af Amazons e-readere. Som noget nyt er den forsynet med lys rundt langs rammen, så skærmen skulle oplyses mere naturligt, men netop denne feature har åbenbart voldt problemer i produktionen for flere brugere oplever irriterende striber og genererende lyssætning.

Med Paperwhite er Amazon trådt et skridt nærmere den perfekte e-reader helt uden flaws. Det var i hvert fald det første indtryk. Man har fastholdt den dejligt lange batterilevetid, selvom skærmen er både skarpere og med bedre kontrast, og afviklingen sker med mere saft og kraft. Touch screen betjeningen og sideskift kører simpelthen rigtigt godt. Og nu kan du ligge og læse i mørke og rent faktisk nyde det pga. den nye lyssætning. Faktisk virker den så godt, at man også sætter pris på den nye feature i mere almindelig belysning, hvor den hjælper til at fastholde og præsentere billede bedre.

Et andet punkt, hvor Paperwhite adskiller sig negativt er manglende lyd eller tekst-til-tale funktion. Dette berører nok ikke mange danskere, men bør alligevel nævnes. Amazon siger selv, at syntesefunktionen er udeladt af pladshensyn.  Ønsker du disse funktioner henvises til Kindle Brand og Kindle Fire HD.

Amazon egen forklaring på den lidt mindre end perfekte belysning er følgende (frit oversat): “Under visse lysforhold, er belysningen i bunden af skærmen fra det indbyggede lys ikke perfekt. Sådanne variationer er almindelige og optræder primært i margenen, hvor teksten ikke rækker ud. Belysningen er alligevel mere jævn end, hvad man måtte opleve i lyset fra en læse- eller natlampe. Kontrasten, opløsningen og belysningen af Paperwhite displayet er et væsentligt skridt op fra vores tidligere generation.”

Kindle Paperwhite har bare 2 GB lagerplads. Nogle tidligere Kindle modeller havde 4 GB lagerplads. 2GB giver mulighed for at gemme op til 1.100 bøger. Desuden er hele dit Kindle-bibliotek som altid gratis tilgængeligt i Amazon cloud, og du kan nemt flytte bøger fra skyen på enheden.

Ydeevnen ligger stadig en smule efter de nyeste tablets, der er stadig lidt hakken i navigationen i forhold til disse, men blandt dedikerede e-readere er den et rigtig godt valg, selvom den selvfølgelig er noget dyrere en entry level Kindle’n.