Norge kan hvor Danmark tøver..

Bokhylla.no - hent norske e-bøger gratis

Aftenposten.no skriver, at Norges svar på eReolen “Bokhylla.no” (link) udvides kraftigt efter, at det er besluttet at digitalisere og udgive alle norske bøger udgivet mellem 1900 og 2000 digitalt på webstedet! Sådan!

Dermed kommer omkring 250.000 norske bøger på nettet i Norges digitale bibliotek. Projektet vente at strække sig over de kommende 5 år.

OBS: For at anvende biblioteket kræver en norsk ip-adresse

Bokhylla.no - hent norske e-bøger gratis

I Danmark er vi stadig fanget i diskussionen mellem på den ene side bibliotekerne, der piver over deres overbelastede budgetter, fordi danskerne flår e-bøgerne ned af reolerne. Og på den anden side forlagene, der i lighed med musikbranchen har siddet på deresflade alt for længe, mens verden drønede forbi, og nu også piber over manglende indtægter pga. e-bøgernes popularitet. På den baggrund kan vi kun opfordre til at skele mod nord og gøre Norge kunsten efter!