Amazon UK sælger nu flere e-bøger end trykte

Amazon UK sælger nu flere e-bøger end trykte

2011 blev det første år i historien, hvor verdens største boghandler Amazon solgte flere e-bøger end tilsvarende trykte. Men som så meget andet er amerikanerne first movers også på dette punkt, og europæerne har holdt fast i deres fysiske bøger. Men halvvejs gennem 2012 er Gutenbergs mesterstykke nu også under pres på hjemmefronten -i august 2012 solgte også Amazon UK flere e-bøger end trykte!

Udviklingen er gået således, at Amazon UK i 2011 allerede solgte flere e-bøger end tilsvarende hardback-udgaver. Nu er turen så kommet til det store marked for paperback-bøger, der altså i august er blevet overhalet af de digitale e-bøger. Der sælges nu 114 e-bøger for hver 100 fysiske bøger hos Amazon UK. Amazon kæder selv succesen sammen med firmaets populære Kindle e-bogslæser. Hos Amazon i USA sælges der 143 e-bøger hver gang, der bliver solgt 100 traditionelle bøger (juli).

Forlagene må sidde på det yderste af stolene og bide negle med tanke på musikbranchens bratte opvågnen til det digitale marked!