Kindle Fire overblik

Kindle Fire overblik

Amazon Kindle FireAmazons Kindle Fire er efterfølgeren til de tidligere modeller i Kindle-serien. Nogle af nyhederne er en større skærm og opløsning.

Kindle Fire er en del af den fjerde generation af Kindle-familien fra Amazon. Denne models største nyheder er en større skærm samt en højere opløsning, mens vægten fortsat er lav.

Kindle Fire er udstyret med en trykfølsomskærm på 7-tommer, mens den kan præstere en opløsning på 1024×600 pixels, som samtidig indeholder IPS-teknologi samt et glas, der er ridsesikret.

Denne e-bogslæser har udelukkende en skærm. Det vil sige, at al navigation fungerer direkte på displayet. Vægten for Fire er blevet holdt nede på 413 gram.

Denne model har otte gigabyte indbygget hukommelse, mens der stilles ubegrænset plads til rådighed på Amazons servere, såfremt indholdet er købt via Amazons webbutik.

Hvis man alene tager udgangspunkt i de 8 GB, som er indbygget, så har man plads til enten 80 programmer, ti film, 800 sange eller 6.000 e-bøger.

Kindle Fire har også en speciel forbedring, når det gælder surfing på internettet. Den er nemlig blevet hurtigere, fordi man behandler dataene i Amazons egen serverpark, før de modtages på enheden. Forbindelsen er naturligvis WiFi.

Batteriet kan holde i op til otte timer, men det kommer selvfølgelig også an på, hvad du foretager dig. Man tager blandt andet taget højde for, at WiFi’en er slukket, for at Fire kan præstere denne høje ydeevne.

For at prisen er holdt nede på et rimeligt niveau, har man valgt at se bort fra kamera samt 3G- forbindelse.

Operativsystemet er Android OS 2.3 som udgangspunkt, men det kan naturligvis opgraderes til de nyeste.

Eftersom det fungerer gennem Amazon, er der en række online-services, som enheden er koblet op på.

Nogle af dem har vi allerede beskrevet, men det drejer sig om følgende:

  • Amazon Prime
  • Amazon Cloud Storage
  • Amazon Cloud Player
  • Amazon Instant video
  • Amazon Silk
  • Amazon App Store
  • Amazon Kindle Store.

Specifikationer

Skærmmål: 190 mm, 120 mm, 11.4 mm
Vægt: 413 gram
Lagerplads: 8 GB (Mulighed for ekstern hukommelse samt benyttelse af Amazons Cloud-muligheder)

Batteritid: 8 timer (Med WiFi slukket)
Filformater: AZW, TXT, PDF, MOBI, PRC, AA, AAX, DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, BMP, non-DRM AAC, MP3, MIDI, OGG, WAV, MP4, VP8.

OBS: Kan endnu kun købes hos Amazon.com, der ikke sender til Danmark, så du må afvente frigivelsen til det danske marked (hvorefter den kan bestilles gennem amazon.co.uk) eller kringle den via en amerikansk forbindelse.