Mere om Amazon Kindle Fire tabletten

Mere om Amazon Kindle Fire tabletten

Amazon har længe arbejdet på en tablet, der kan tage konkurrencen op med iPad. Realistisk set er Amazon måske de eneste, der kan præsentere en værdig modstander til Apples ukronede vinder, og ikke mindst konkurrere på prisen på tabletten. Amazon kan blive en market changer, fordi de kan gentage, hvad de tidligere har gjort: Sælge en Kindle med tab for at udbrede den til folket, der så returnerer pengen eigennem køb hos Amazon. Amazon er så langt fra bare bøger – i dag er Amazon et mega supermarked med ufattelige mængder ting og sager, der kan købes gennem din nye Kindle Fire tablet!

Amazon sælger nu flere e-bøger end traditionelle bøger, og langt hovedparten bliver købt til Kindle. De fleste bøger bliver solgt på Amazon på grund af den, det er klart den bedst sælgende e-reader i verden. Basta! Nu ser Amazon selvfølgelig iPad’en som en konkurrent, der ikke må få lov at kapre for stor en del af Kindles marked. Med Kindle Fire er Amazon i den grad tilbage som mastodont!

Kindle Fire er imponerende især prisen taget i betragtning. Den danske pris bliver på 1000-1100,-, hvilket er meget, meget billigt!!

Operativsystemet er tematiseret Android, og det bliver spændende at se om man kan installere Android programmer på den, eller er bundet til Amazon Android store. Men bortset fra det, ser interfacet meget lovende ud! E-bøger og film kan synkroniseres trådløst, og Amazon tilbyder gratis lagring af alle brugerens data i skyen.

Den helt nye browser Amazon Silk bruger Amazons cloud-infrastruktur til at øge hastigheden ved at flytte en del af browserens arbejde over i skyen. Amazon kalder dette for “Dynamic Split Browsing”. Browseren skulle også være i stand til at forudsige brugerens vaner og hente websider hurtigere ind. lidt i stil med googles seneste påhit.

Kindle Fire har dual core processor og 7-tommer skærm (opløsningen er 1.024 x 600), der resulterer i en vægt på 413 gram. Tabletten måler 19 x 12 x 1,14 cm og har 8 GB indbygget hukommelse. Batterilevetiden skulle være ca. 8 timer

Du kan forhåndsbestille nu, men den kan tidligst leveres medio november.

Og fik vi overhovedet nævnt andre firmaers Android tabletter? Nej vel, der er realistisk set ingen konkurrenter tilbage. Google må selv ud med en tablet computer á la google nexus mobilen, hvis der skal nye Android tabletter på banen, der kan matche Amazon Kindle Fire tabletten nu! Ellers må vlaget stå mellem iPad 2 og Kindle Fire!