E-bøger får os til at læse mere

E-bøger får os til at læse mere

En artikel i Wallstreet Journal refererer en nyligt undersøgelse blandt 1.200 brugere af e-bogslæsere (Undersøgelsen omfattede ejere af Amazon Kindle, Apple’s iPad og Sony Reader.), hvor 40% af adspurgte udtrykte, at de nu læste mere, end de gjorde med print bøger. 58% havde samme læseforbrug som før og bare 2% læste mindre. At 2% læste mindre er måske lidt overraskende eftersom man næppe anskaffer en e-bogslæser, hvis man ikke interesserer sig for litteratur eller nyheder, eller ønsker at anvende e-læseren. Men, at 40% læste mere er meget opsigtsvækkende og går mod alle tidligere undersøgelser af amerikanernes læsevaner.

E-bogs salget voksede med 183 % i USA i første halvdel af 2010 sammenlignet med samme periode sidste år. Og omkring 11 millioner amerikanere skønnes at eje en e-bogslæser.

At den trykte bog stadig har sin berttigelse viser en anden undersøgelse, der også refereres til i artiklen fra Wallstreet Journal. 32 frivillige blev bedt dem om at læse Hemingway noveller henholdsvis på tryk, på IPAD og Amazon Kindle.  Sammenlignet med den trykte udgave, var IPAD læsere 6,2% langsommere og Kindle læsere var 10,7% langsommere. Forskellen mellem iPad og Kindle tiden var dog ikke statistisk signifikant. Årsagen til de dårligere resultatter på elektroniske læsere blev forklaret med e-læsernes stadig dårlige kontrast og skarphed i forhold til trykte bøger. Samtidig var folk mere tilbøjelige til at slappe af med en e-bogslæserne i hånden end med en almindelig bog.